Zoeken in deze blog

dinsdag 7 juni 2011

Succesvolle apps (2/4)

Sogeti legt op de themaochtend uit hoe de wereld van de apps eruit ziet en wat het geheim van een succesvolle app is.

Dit is de wereld van morgen en voor sommigen al van vandaag: ‘s ochtends worden we gewekt door onze mobiele telefoon. Tijdens het ontbijt checken we onze e-mail, kijken we even op facebook en het nieuws. Allemaal via onze mobiele telefoon of iPad. We zitten de hele dag op internet, maar niet meer via een browser. Internetgebruik via een browser neemt af, apps zijn de toekomst. Apps zijn praktisch: één knop, één functionaliteit. Ze zijn een venster tot specifieke informatie. Daardoor hebben gebruikers meer aandacht voor de inhoud. Dat is anders dan het web, waar je informatie niet specifiek kunt maken en voortdurend concurreert met anderen.

Enkele feiten over apps:
• Meer dan 10 miljard downloads van apps;
• Ruim 350.000 apps;
• $2 miljard geïnvesteerd in de ontwikkeling van apps;
• Per week: 20.000 nieuwe apps;
• Naar verwachting zijn mobiele ‘devices’ in 2014 de leidende toegang tot internet.

Focus op gebruiker
Wil je apps met succes inzetten, moet je begrijpen hoe ze werken. Apps vormen een nieuw kanaal, net zoals radio, tv en social media kanalen zijn. Een kanaal met een eigen karakter. Apps gaan niet over technologie maar over mensen. Over gebruikers en hun klanten. Die gebruiker is geen werkende man van 25, maar een specifieke persona. Zoals Jeroen die samenwoont met Ineke en werkt bij een energiebedrijf. De optimale app sluit naadloos aan op de behoefte van Jeroen.

Houd rekening met gebruikswijze
Sogeti raadt deelnemers aan het simpel te houden. Beperk je bij het ontwerpen van een app tot die ene functionaliteit en probeer niet allerlei functies in één app te stoppen. En houd rekening met waar en wanneer de gebruiker de app raadpleegt. Op je telefoon doe je andere dingen dan op je iPad. Op je telefoon bekijk je bijvoorbeeld wel je email, maar lees je geen grote stukken. Op de themabijeenkomst voor raden en griffies spreken we over apps in de context van iPad.

Weten wat Sogeti voor jouw organisatie kan doen, kijk op www.sogeti.nl
Of download:


Algemeen Intro Apps
Strategische Apps Ontwikkeling (hier wordt lang niet alles van verteld)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten