Zoeken in deze blog

dinsdag 7 juni 2011

Themaochtend: apps voor raden en griffies op 31 mei (1/4)

Blogs:
• Themaochtend: apps voor raden en griffies
• Succesvolle apps
• Apps voor raadsleden
• Ervaringen van Nijmegen en andere gemeenten en Tips bij het introduceren van iPads voor de raad



In maart twittert Pascale Georgopoulou, griffier van de gemeente Amstelveen:
“Al dat papier. Is er nog geen app voor raadsleden?” en
“Ik heb veel vragen. Hoe doen jullie het?”

Vanuit dit gesprek op twitter is het idee voor de themaochtend over apps voor raden en griffies ontstaan die de gemeente Amstelveen samen met Sogeti op 31 mei organiseerde. Dat het thema leeft, blijkt uit de hoge opkomst (en de levendige discussies tijdens de ochtend). Aanwezig zijn griffiers, raadsleden, communicatieadviseurs en ICT mensen. Veel collega’s uit de regio, maar ook uit Rotterdam, Maassluis, Nijmegen en Leeuwarden.

De opkomst van de iPad, apps en papierloos werken lijkt onomkeerbaar en zal ook niet aan de raadszaal voorbij gaan. Deze nieuwe technologieën bieden kansen om de raad beter te bedienen en kosten te besparen. Maar hoe kun je apps succesvol inzetten bij de ondersteuning van de raad? Hoe organiseer je de benodigde informatie en hoe krijg je die vervolgens bij de raadsleden? Hoe pak je de introductie van iPads aan? Deze onderwerpen kwamen aan de orde op de themaochtend, eigenlijk meer een brainstormsessie.

Verwachtingen van deelnemers:
“Papierloos werken is de toekomst. Ik wil er meer over weten, zodat ik de organisatie met argumenten kan overtuigen. Ik ben benieuwd hoe collega’s ermee omgaan.”

“Wij zijn kort geleden een proef met iPads gestart. Ik hoop te leren van ervaringen van anderen en handige tips te krijgen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten